KENDA toplotne pumpe

KENDA R32 FULL INVERTER

KENDA toplotne pumpe

KENDA R32 FULL INVERTER

KENDA R32 FULL INVERTER

toplotna pumpa

Kenda R32 Monoblok inverter toplotna pumpa je najnovija toplotna pumpa koja crpi energiju iz zraka i doseže A+++ energetsku efikasnost.
Kenda toplotna pumpa ima mogućnost grijanja, hlađenja i zagrijavanja sanitarne vode. 

  Uz korištenje DC inverter Panasonic kompresora i DC inverter kontrolera, može se automatski povećati radna frekvencija u skladu s temperaturom okoline i značajno poboljšati kapacitet grijanja u okruženju s niskom temperaturom.

   Kenda toplotna pumpa je opremljena DC inverterskim motorom bez četkica, i konstrukcija samog ventilatora je dizajnirana na osnovu aerodinamike. Te karakteristike omogućavaju uređaju da radi sa jako niskom razinom buke. Razina buke je ispod 50 dB.

    Uređaj može raditi maksimalnom snagom za zagrijavanje vode. Kada se dostigne zadana temperatura vode, uređaj će automatski raditi na održavanju temperature vode sa manjom snagom i manjom portošnjom energije.

     KENDA online inteligentni sistem daljinskog upravljanja. Sistem ima integrisane kontrolne funkcije i može biti upravljan preko aplikacije vašeg pametnog telefona.
     Uz jednostavan rad i stabilne performanse, zaista je inteligentan. Podržava IOS i Adnroid platforme.

      KENDA inteligentni način kontrole odleđivanja izračunava temperaturnu razliku i akumulirano radno vrijeme kompresora za procjenu stanja odmrzavanja izmjenjivača.
      Kada se ispuni uslov odmrzavanja, automatski će ući u režim odmrzavanja.

       NOSAČI TOPLOTNIH PUMPI

       ANTIVIBRACIJSKI NOSAČ

        Napravljen je od gumenog materijala i aluminiskog profila na koji se fiksira toplotna pumpa. Razmak između nosača je univerzalan i po potrebi korisnika.
        Nosivost nosača je maksimalno 500 kg.
        Nosač je namjenjen za podnu montažu, i potrebno ga je pričvrstiti na ravnu i čvrstu podlogu.
        Uz nosač se isporučuju vijci i tiple.

         PODNI NOSAČ

          Nosač toplotne pumpe je napravljen od lima debljine 3 mm i zaštićen crnom elektrostatskom bojom, namjenjenom za vanjske upotrebe. Nosivost nosača je maksimalno 300 kg.
          Nosač je namjenjen za podnu montažu, i potrebno ga je pričvrstiti na ravnu i čvrstu podlogu.
          Dimenzija (A) je univerzalna i ima mogućnost podešavanja na 3 različite dimenzije koje su navedene u tabeli. Uz nosač se isporučuju vijci i tiple.

           ZIDNI NOSAČ

            Nosač toplotne pumpe je napravljen od lima debljine 3 mm i zaštićen crnom elektrostatskom bojom, namjenjenom za vanjske upotrebe. Nosivost nosača je maksimalno 200 kg.
            Nosač je namjenjen za zidnu montažu i potrebno ga je pričvrstiti na ravan i čvrst zid.
            Uz nosač se isporučuju vijci i tiple.